Visitors

SVETOVNA PLESNA SMETANA PRIHAJA V LJUBLJANO

Prvi konec tedna v novembru bo Ljubljana gostila mednarodno tekmovanje 2nd Diamant cup, ki bo v plesnih ritmih združilo okrog 400 najboljših plesalcev z vsega sveta. V predtekmovanjih, ki bodo potekala skozi ves dan, in nato v finalih v gala večernem delu se bodo pomerili v standardnih in latinsko-ameriških plesih.

Očarljivi valček, energični tango, zapeljiva rumba, razigrani jive … vse to bo mogoče videti in občudovati v izvedbi največjih plesnih mojstrov z vsega sveta na 2nd Diamant cup. Gre za mednarodno tekmovanje, na katerem pričakujemo vrhunske plesalce iz preko 30 držav s celega sveta. Prireditev bo potekala v soboto, 4., in nedeljo, 5. novembra. Oba dneva bo gotovo najbolj zanimiv gala večerni del, ki bo odločal o končnih zmagovalcih v posameznih kategorijah, saj na prvenstvu tekmujejo plesalci različnih starosti, od mladincev do članske konkurence. Organizatorji pričakujejo, da se bo dvodnevnega turnirja udeležilo več kot 400 plesnih parov, njihove plesne korake pa bo ocenjevalo kar 25 sodnikov iz 15 držav.

Pisane obleke, bleščice, okraski ter izjemna energija vas bosta ob ritmih sambe, cha-cha-ja, rumbe, passo doblea in jivea ponesli v Latinsko Ameriko. Pari, ki bodo najbolj prepričali sodnike v vseh šestih plesih, bodo na koncu zasedli zmagovalni oder. Če sta ob vrhunski tehniki pri latinsko-ameriških plesih najbolj pomembni izraznost in strast, pa sta pri standardnih plesih v ospredju eleganca v drži in lahkotnost korakov. Čeprav se zdi dobro odplesan valček kot lahkoten sprehod po plesišču, je prav za ta videz enostavnosti potrebnega veliko napora in plesnega znanja. Mojstri standardnih plesov se bodo zavrteli ob angleškem in dunajskem valčku, slowfoxu, quickstepu in tangu.

Prepustite se ritmom in lepoti standardnih in latinsko-ameriških plesov, doživite harmonijo plesnih parov na najvišji svetovni ravni ter v navijaškem duhu stisnite pesti tudi za naše plesalce!

 Online PRESALE  on EVENTIM.si

 

For information about tickets feel free to contact us on:

tickets@diamantdance.si

Tickets available in pre-sale at distributor “Eventim”:
(tickets available to buy for 1 day or 2 days of competition /
on “Tribune” or “VIP tickets” at the table around the floor)