Short presentation… (Slovenian language)

Plesna šola Diamant je bila ustanovljena januarja leta 2015 pod okriljem treh svetovnih prvakov in sicer Alexeya Galchuna, svetovnega prvaka v standardnih plesih
ter Tatsiane Lahvinovich Galchun in Zorana Plohla,ki sta bila svetovna prvaka v latinsko-ameriških plesih.

V plesnem klubu smo najprej začeli s tekmovalnimi plesi, sedaj pa začenjamo tudi s poučevanjem mlajših generacij. V Sloveniji in tudi v svetovnem merilu so naši pari zelo uspešni.
S ponosom predstavljajo naš klub in se uspešno prebijajo v sam vrh na svetovni rang lestvici. Naši pari se udeležujejo vseh največjih mednarodnih tekmovanj po svetu, v prihodnosti pa ima tudi naš klub namen organizirati plesno-kulturen dogodek v Ljubljani. Naš klub pa ne predstavljajo le slovenski plesalci, pač pa v njem trenirajo in ga zastopajo tudi tuji pari iz: Kanade, Češke, Slovaške, Rusije, Gruzije, Turčije, Hrvaške, Avstrije, Romunije, in še mnogo drugih držav. Trenutno imamo pet parov, ki so uvrščeni med 50 najboljših plesnih parov na svetu. Pri nas imamo dva plesna para s slovensko-rusko in slovensko-ukrajinsko navezo. Slednja sta tudi državna prvaka Ukrajine. Naš trenerski tim, pa je vzgojil tudi nove svetovne prvake v starejše mladinski kategoriji in kategoriji do 21 let.

To leto je bilo za naš klub Diamant zelo uspešno, predvsem v oktobru, kjer se je na svetovnem prvenstvu starejših mladincev v Moldaviji uvrstilo v četrtfinale kar 5 parov, v finalu pa smo imeli kar 3 plesne pare, ki so se uvrstili na prvo, cetrto in peto mesto.

Studio05

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja